Over Rianne

Mijn naam is Rianne Willebrands-Huijs geboren 1991 en ik ben de eigenaar van Willu. Als goudsmid en leerbewerker maak ik vele soorten sieraden en accessoires. Mijn hart ligt in het ambacht en naast dat een werkstuk mooi moet zijn, vind ik het minstens zo belangrijk dat deze stevig in elkaar zit en functioneel is.

In 2013 heb ik mijn diploma goudsmeden niveau 4 behaald aan de vakschool Schoonhoven. Op één van mijn stage adressen mocht ik komen werken. Daar werk ik nu nog steeds, twee dagen in de week, met heel veel plezier als goudsmid, reparateur, verkoper en stage begeleider.

Na het behalen van mijn diploma ben ik direct met mijn bedrijf begonnen. Niet alleen om sieraden te gaan maken en verkopen, maar ook leren accessoires op de markt te brengen. Ik heb hiervoor een cursus ambachtelijk leerbewerking gevolgd.

Momenteel ben ik bezig mijn sieradencollecties uit te breiden. Deze komen bij diverse goudsmeden met winkel te liggen. Op dit moment kun je werk van mij vinden bij edelsmederij oxo Rotterdam, edelsmid FB Gouda en atelier Q Schoonhoven.